tisdag 23 mars 2010

Härliga nyheter! Vi är tillbaka!

Med tanke på den underbara respons vi fick av vår publik förra året efter 30 föreställningar med stående ovationer, vill vi självklart ge fler människor chansen att se Life of Bellman. Därför kommer vi med glädje åter låta Bellmans musik skalla över Stockholm.

Spelplatsen är återigen det vackra Ulrikdals slottspark och nytt för i år är att föreställningen sker i samarbete med Solna kommuns stora livsstilssatsning ”sommarsalongen”. Med slottet i ryggen och en vacker lövträdslund som fond, ramas föreställningen in på ett oförglömligt sätt. Scenen, med läktare som rymmer 700 personer, byggs upp i Ulriksdals slottspark helt för föreställningens skull. Nypremiär 16 juni med speltperiod t o m 20 augusti och kommer att spelas i sammanlagt 40 föreställningar. Biljettsläpp nu på fredag den 26:e mars!

För er som är nya på bloggen följer här lite information om föreställningen. Ni andra som har sett den läs och minns tillbaka, eller spana in klippet på Life of Bellman turken - Vem var det som kasta?!

Life of Bellman utspelar sig i Stockholm i slutet av 1760-talet. Carl Michael Bellman och hans band bestående av honom själv, den gamle rockräven Movitz och den lite mer bortkomna Nordström håller just på att slå igenom. Med sin nya rockiga musik tar de stockholmarna med storm. En av dem som dras till den nya stjärnan är den blivande kronprinsen Gustav III. Som en magnet dras Gustav från denna stund till Bellman och hans gäng. Gustav introduceras snabbt till en värld långt från den skyddade tillvaro han växt upp i. Här finns sprit i överflöd, glädjeflickor, sång och fest.

Life of Bellman är en svindlande historia där vi får följa vår nationalskald under en sommar kantat av fylla, glädje och sorg. Allt kryddat med en stor portion humor. Publiken kommer att känna igen många av Bellmans sånger och texter i både original och ny tappning, blandat med helt nyskriven musik.

I rollerna ser vi Albin Flinkas som Carl Michael Bellman, Jan Åström som Movitz, Eva-Britt Strandberg som drottningen, Jesper Salén som Gustav III, Andreas Wilson som prins Carl och Thérèse Andersson som Kajsa-Stina. Nytt tillskott till ensemblen blir Anki Albertsson i rollen som Ulla Winblad. Anki Albertsson, vinnare av guldmasken har sedan början av 90-talet etablerat sig som en av våra stora svenska musikalartister. De senaste åren har framträdandena i Sverige varit sparsmakade då hon gjort succé på Lido i Paris. Just nu kan vi se Anki engagerad som primadonnan i Ugglas revy på Rondo i Göteborg.

Med förhoppning om att se er i publiken, hälsar vi er åter välkomna att njuta av rockmusikalen LIFE OF BELLMAN!

1 kommentar:

  1. Grattis! Gud vad roligt! :) Har skrivit in detta i Musikalkalendern redan. Bir det något genrep? Mvh Jennie.

    SvaraRadera